- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 60
 - STOB recept
 - Porce: 6.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Vepřová kýta (syrová) | 500 | 
| Olej řepkový | 12 | 
| Mrkev | 200 | 
| Kedlubna | 320 | 
| Čočková mouka | 35 | 
| Česnek | 10 | 
| Cibule | 180 | 
| Celer bulva | 180 | 
Dochucovadla:
sůl, kmín, zázvor, muškátový květ, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 5237 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 123, 
                                                        Tuky (g): 49, 
                                                        Sacharidy (g): 79,
                                                        SAFA (g): 22,
                                                        Cukry (g): 32,
                                                        Vláknina (g): 29,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 873 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 13.2, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na řepkovém oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájený celer a dále opékáme. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené maso, které jsme ochutili, kmínem, sušeným zázvorem a trochou soli (díky použitému koření stačí opravdu malé množství). Přidáme nadrcený nebo na plátky nakrájený česnek a opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, trochu muškátového květu a dusíme cca 25 minut. Poté přidáme na kostky nakrájenou kedlubnu, zahustíme čočkovou moukou rozmíchanou v troše vody a dusíme dalších cca 20 minut, dokud není maso a všechna zelenina měkká. Na závěr dle potřeby dochutíme. Podáváme například se šťouchanými bramborami, kaší, těstovinami nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






